Vilken tid på dagen är bäst för lymfatisk yoga?

Vilken tid på dagen är bäst för lymfatisk yoga?

Ofta säger man att den bästa tiden för yoga är på morgonen före frukost, och det är kanske någorlunda bra att ha en fast tid så att det verkligen blir av och du skapar dig en rutin, en vana.

Men det är verkligen inte alla som kan eller hinner ta sig den tiden på morgonen och för vissa är det bättre att yoga på kvällen, eller när det nu än kan tänkas passa in. Kanske blir det bara 10-15 minuter en dag och lite längre en annan dag. Det viktiga är att det blir av och att det blir utan självpålagd stress.

När det gäller lymfatisk yoga kan det t o m vara så att det är en fördel att utöva yoga online på kvällen, så att lymfflödet hinner rensa och städa upp inför nästa dag.

Svaret på vilken tid som är bäst för yoga, är närsomhelst. 

Om man har ont om tid är det bättre att göra färre rörelser, istället för att stressa igenom ett pass. Stress är inte bra för lymfflödet. Gör rörelserna lugnt och medvetet och ta inte i och stretcha allt vad du förmår. Slappna av i de muskler som inte är involverade i rörelserna eller positionerna och hoppa inte över den avslutande vilan. Det är i vilan, savasana, som du kan slappna av helt och hållet. Det är då även sinnet lugnas och alla rörelser du just har gjort gör sin verkan. Det är så du kommer att få resultat.